Džek Nikolson izjavio da je ovo njegova omiljena uloga koju je tumačio: Kritičari se ne bi baš složili, evo i zašto
Džek Nikolson, Foto: PHOTOlink / Everett / Profimedia

VIDEO

Džek Nikolson izjavio da je ovo njegova omiljena uloga koju je tumačio: Kritičari se ne bi baš složili, evo i zašto

Sa rekordnih 12 nominacija za Oskara i tri osvojene nagrade, Džek Nikolson je nesumnjivo jedan od najvećih glumaca svih vremena

Objavljeno: 16:03h
I O

J.J. Gites iz Kineske četvrti i Rendal P. Mekmarfi iz filma Let iznad kukavičjeg gnezda ističu se kao njegove dve najbolje izvedbe u istoriji filma. Međutim, Nikolson je jednu od svojih kontroverznijih uloga smatrao najboljom.

Nikolson možda ima tri Oskara od dvanaest nominacija, zajedno sa tri BAFTA nagrada, trofej za najboljeg glumca na Kanskom filmskom festivalu, šest Zlatnih globusa, nagradu Udruženja filmskih glumaca, pa čak i Gremi, ali nije ostao imun na kritike.

Takođe je bio nominovan za nagradu Razzie za najgore izvođenje u filmovima Nevolje sa muškarcima i Hofa. Nagrada Zlatna malina (ili skraćeno Razzie) je nagrada koja se dodeljuje za najgora filmska ostvarenja, piše Index.

Nikolson smatra da je uloga Džimija Hofe među njegovim najboljim

Bizarno, Nikolson je takođe bio u trci za Zlatni globus sa filmom Hofa. Dakle, reakcije su bile oštro podeljene.

Međutim, kako je glavni glumac objasnio za The Independent, bio je oduševljen što je pokušao nešto što nikada nije uradio u svojoj karijeri.

To je prvi film koji sam snimio o stvarnoj osobi. Mogao sam da gledam stare vesti i upoznao sam njegovog sina. Kako je on odrastao, dobio sam viši glas. Da li ste to primetili?“

„Sve što se trudim je da budem u dobrim filmovima. Bilo je teško, ali veoma inspirativno. Moj glavni cilj je bio isti kao i uvek: da izgleda lako. Smatram da je to najbolja uloga koju sam igrao“, dodao je glumac.

Uprkos različitim mišljenjima, Nikolson smatra da je uloga Džimija Hofe jedna od njegovih najboljih.

Bonus video:

00:55

LAUŠEVIĆ JE URADIO NEŠTO ŠTO MI JE SMETALO, A ZBOG TOGA SAM TO ŠTO JESAM! Jami o tome kako joj je glumac obeležio karijeru

(Espreso / N1 / Prenela: I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.